Metsästys

RIISTANHOITO

Varsinaisen metsästyksen lisäksi seuran toimintaan kuuluu hirvien, jänisten ja vesilintujen ruokintaa sekä telkänpönttöjen hoitoa ja kunnostusta riistapellon hoidon ohella. Metsästäjät seuraavat riistakannan kehitystä alueella ja raportoivat siitä seuran hallitukselle. Hirven metsästykseen osallistuu noin 25 henkilöä. 

AMPUMARATA

Oikaraisen erä- ja kalamiehet ry:llä on ampumarata Jyrhämäjärven tien päässä, Eräharjun vieressä. Rata on tarkoitettu yksityishenkilöitten aseiden kohdistusta ja testausta sekä pienimuotoista harjoittelua varten. Radalla järjestetään RHY:n ampumakokeita keväällä ja syksyllä sekä järjestetään yleisiä ampumaharjoituksia hirvi- ja karhukuvioon. Radalle on hankittu kiekonheitin ja siellä voidaan järjestää myös savikiekkoammuntoja.

Ampumaradan käytöstä peritään maksu, joka antaa luvan ampua radalla. Seuran jäseniltä ei peritä erillistä maksua. Lupamaksu on 5,00€/ampuja/käyntikerta. Maksu on suoritettava seuran tilille ennen ampumaan ryhtymistä kaikista yli 18 vuotiaista henkilöistä.

Tilitiedot maksamista varten

Oikaraisen erä-ja kalamiehet ry
Tilinumero FI31 5640 0240 0788 11
BIC: OKOYFIHH

Ampumaradan järjestyssäännöt löytyvät täältä ja ampumakokeiden ajankohtia voit etsiä Riistakeskuksen tapahtumakalenterista.

OMA RIISTA

Oma riista -palvelu on riistahallinnon sähköinen asiointipalvelu, jonka toteuttamisesta ja ylläpidosta vastaa Suomen riistakeskus. Palvelusta löytyy sähköinen metsästyskortti, joka on yhtä pätevä kuin paperinen. Verkkopalvelusta voi tarkistaa metsästyskortin voimassaolon ja tulostaa paperisen metsästyskortin eli tositteen riistanhoitomaksun suorittamisesta. Mikäli lataat älypuhelimeen Oma riista -mobiilisovelluksen, sähköinen metsästyskortti löytyy myös sieltä.

Oma riista -palvelussa voi myös pitää omaa riistalokia eli kirjata talteen havainto- ja saalistapahtumia. Älypuhelimella tiedot saadaan talteen helposti maastosta, myös matkapuhelinverkon ulkopuolelta. Puhelin tallentaa automaattisesti ajan ja paikan. Kirjaukset voi tehdä myös tietokoneella ja tiedot synkronoituvat puhelimen ja verkkopalvelun välillä automaattisesti.

Lisäksi palvelussa voi

- jättää lakisääteisiä saalisilmoituksia, pois lukien muut hirvieläimet metsäkaurista lukuun ottamatta

- nähdä hakemiensa pyyntilupien tilanteen

- ilmoittaa luvalla tapahtuneen pyynnin päättyneeksi

- nähdä ja päivittää omia, henkilökohtaisia tietojaan

Oma riista palvelu on otettu käyttöön Oikaraisen Erä- ja Kalamiehet ry:ssä. Jäsenet, joiden metsästäjänumero löytyy jäsenrekisteristä, on kutsuttu Oma riista –palvelun käyttäjiksi. Kutsun hyväksymällä pääset katsomaan seuran tietoja palvelussa. Kutsun näkeminen edellyttää kirjautumista Oma riista –palvelun käyttäjäksi. Mikäli et löydä kirjautumisen jälkeen kutsua palveluun niin ilmoita metsästäjänumerosi sähköpostitse sihteerin osoitteeseen krisuors(at)gmail.com. Oma riista palveluun pääset rekisteröitymään osoitteessa: oma.riista.fi 

VIERASLUVAT 

Vieraslupia myydään pienriistan metsästykseen seuran jäsenten vieraille. Jäsenen tulee olla aina metsästyksessä mukana. Vieraat eivät voi metsästää yksinään. Lupien lunastus tapahtuu maksamalla seuran tilille lupamaksu, viitteeksi puhelinnumero ja mitä lupaa maksu koskee. Kuitti maksusta pidettävä mukana ja esitettävä kysyttäessä valvojalle.

Tilitiedot maksamista varten

Oikaraisen erä-ja kalamiehet ry

Tilinumero: FI31 5640 0240 0788 11
BIC: OKOYFIHH