Metsästys

RIISTANHOITO

Varsinaisen metsästyksen lisäksi seuran toimintaan kuuluu hirvien, jänisten ja vesilintujen ruokintaa sekä telkänpönttöjen hoitoa ja kunnostusta riistapellon hoidon ohella. Metsästäjät seuraavat riistakannan kehitystä alueella ja raportoivat siitä seuran hallitukselle. Hirven metsästykseen osallistuu noin 25 henkilöä.

AMPUMARATA

Oikaraisen erä- ja kalamiehet ry:llä on ampumarata Jyrhämäjärven tien päässä, Eräharjun vieressä. Radalla pidetään yleisiä ampumaharjoituksia hirvi- ja karhukuvioon. Radalle on hankittu kiekonheitin ja siellä voidaan järjestää myös savikiekkoammuntoja.

Keväisin ja syksyisin ampumaradalla järjestetään RHY:n ampumakokeet. Radalla on otettu käyttöön sähköinen näyttö eli ampuja näkee osumat suoraan tietokoneen näytöltä heti yrityskerran jälkeen. Ampumaradan järjestyssäännöt löytyvät täältä.

Lisätietoja radan käytöstä:

Maiju Lusenius, puh. 040 7779 642

Raimo Alaraudanjoki, puh. 0400 778 407

Ampumaradan järjestyssäännöt löytyvät täältä.

OMA RIISTA

Oma riista -palvelu on riistahallinnon sähköinen asiointipalvelu, jonka toteuttamisesta ja ylläpidosta vastaa Suomen riistakeskus. Palvelusta löytyy sähköinen metsästyskortti, joka on yhtä pätevä kuin paperinen. Verkkopalvelusta voi tarkistaa metsästyskortin voimassaolon ja tulostaa paperisen metsästyskortin eli tositteen riistanhoitomaksun suorittamisesta. Mikäli lataat älypuhelimeen Oma riista -mobiilisovelluksen, sähköinen metsästyskortti löytyy myös sieltä.

Oma riista -palvelussa voi myös pitää omaa riistalokiaan eli kirjata talteen havainto- ja saalistapahtumia. Älypuhelimella tiedot saadaan talteen helposti maastosta, myös matkapuhelinverkon ulkopuolelta. Puhelin tallentaa automaattisesti ajan ja paikan. Kirjaukset voi tehdä myös tietokoneella ja tiedot synkronoituvat puhelimen ja verkkopalvelun välillä automaattisesti.

Lisäksi palvelussa voi

- jättää lakisääteisiä saalisilmoituksia, pois lukien muut hirvieläimet metsäkaurista lukuun ottamatta

- nähdä hakemiensa pyyntilupien tilanteen

- ilmoittaa luvalla tapahtuneen pyynnin päättyneeksi

- nähdä ja päivittää omia, henkilökohtaisia tietojaan

Oma riista palvelu on otettu käyttöön Oikaraisen Erä- ja Kalamiehet ry:ssä. Jäsenet, joiden metsästäjänumero löytyy jäsenrekisteristä, on kutsuttu Oma riista –palvelun käyttäjiksi. Kutsun hyväksymällä pääset katsomaan seuran tietoja palvelussa. Kutsun näkeminen edellyttää kirjautumista Oma riista –palvelun käyttäjäksi. Mikäli et löydä kirjautumisen jälkeen kutsua palveluun niin ilmoita metsästäjänumerosi sähköpostitse sihteerin osoitteeseen krisuors(at)gmail.com. Oma riista palveluun pääset rekisteröitymään osoitteessa: oma.riista.fi

Vierasluvat

Vieraslupia myydään pienriistan metsästykseen seuran jäsenten vieraille. Jäsenen tulee olla aina metsästyksessä mukana. Vieraat eivät voi metsästää yksinään. Vieraslupia saa Maiju Luseniukselta, puh 040 777 9642. Vuorokausihinta on 5€.